MUSC · La música en les societats contemporànies

  • català
  • español
  • english

Activitats

27/10/10

Sant Cugat del Vallès / Tremp / Perpinyà

adreça electrònica Formulari de contacte

 

 

Presentació del llibre "Cantadors del Pallars" a Sant Cugat, Tremp i Perpinyà

El proper dimecres 27 d’octubre de 2010, a les 19h, a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès, Jaume Ayats, Anna Costal i Iris Gayete presenten el llibre Cantadors del Pallars. El llibre es presenta en el marc de l’exposició Rafael Dalmau, Editor: 50 anys que aquest mes d’octubre obrirà les portes a la mateixa Casa de Cultura de Sant Cugat.

La monografia també serà presentada el proper divendres19 de novembre de 2010 a la Biblioteca Pública de Tremp a les 19:30h (Biblioteca Maria Barbal, Pl. Catalunya, 6, Tremp). La setmana següent, el dissabte 27 de novembre la presentació tindrà lloc a Perpinyà, al Departament de català de la Mediateca (Avinguda de Gran Bretanya, núm. 42, Perpinyà) a les 17h.

El llibre Cantadors del Pallars. Cants religiosos de tradició oral al Pirineu / Religious Chants of the Oral Tradition in the Pyrinees s’incriu dins la línia de recerca «Cants orals de la Mediterrània». Fruit d’un estudi de quatre anys al Pirineu Català, la monografa ens convida a conèixer la pràctica dels cants religiosos de tradició oral, la figura del cantador i l’entramat de gènere, d’edat i de condició social que el cant feia emergir. A partir de la memòria oral i d’enregistraments antics observem com sis o set dècades enrere, el fet de cantar organitzava i feia sentir la vida social. I els cants, més enllà del ritual i del significat religiós, despertaven l’emoció de molta gent.

El llibre ha estat publicat per Rafael Dalmau Editor en una edició bilingüe català-english. Inclou, a més a més, un CD amb exemples sonors recollits pels autors i un DVD amb el documental Cants religiosos tradicionals a l’Alt Pirineu realitzat per Aleix Gallardet.

 

Documents

 

dalt de la pàgina

Informació relacionada

 

Projectes relacionats

 

Membres del grup relacionats
  • Amàlia Atmetlló Folguera
  • Jaume Ayats i Abeyà
  • Anna Costal i Fornells
  • Ester Garcia Llop
  • Iris Gayete Acero
dalt de la pàgina

Contacte

Per qualsevol consulta, podeu contactar amb els responsables de l'activitat a l'adreça info@musc.cat o bé mitjançant el següent formulari.

 

 

MUSC · Univeristat Autonòma de Barcelona · Campus de la UAB · Edifici B · Departament d’Art i de Musicologia · 08193 Cerdanyola del Vallès (Bellaterra)

Línies de recerca · Membres · Activitats ·