MUSC · La música en les societats contemporànies

  • català
  • español
  • english

Activitats

Francesc Cortès i Josep-Joaquim Esteve publiquen el llibre "Músicas en tiempos de guerra. Cancionero (1503-1939)"

Francesc Cortès i Josep-Joaquim Esteve publiquen el llibre Músicas en tiempos de guerra. Cancionero (1503-1939), editat dintre de la col·lecció "El espejo y la lámpara" del Servei de Publicacions de la UAB.

El volum reuneix les cançons de guerra més importants de la nostra història, entre les apareixen algunes tan famosas i tan entonades como Trágala, l'himne de Riego, Mambrú, Els segadors, el Oriamendi, Carrasclás, l'himne de la Legión, A las barricadas o ¡Ay, Carmela! Aquestes i moltes altres peces, fins a cent trenta, pertanyents als més variats gèneres poètics i musicals (himnes, marxes, bullangues, villancets, jotes, fandangos, seguidilles), han marcat successos bèl·lics de més de quatre segles: els conflictes europeus dels Àustries, la Guerra de Successió, la de la Independència, les carlistes, les accions colonials en el nord d'Àfrica, la Guerra Civil... Amb aquestes lletras, sempre interessants i sovint esplèndides, Francesc Cortès i Josep-Joaquim Esteve posen a disposició del lector un patrimoni popular que ha contribuït decisivament a forjar la memòria col·lectiva. Altra forma de visitar el passat, amb múltiples ecos que segueixen escoltant-se amb força encara avui.

En aquesta pàgina web podreu llegir-ne les primeres pàgines i descarregar la portada i les partitures que inclou el volum: 

http://publicacions.uab.es/llibres/fitxa_web_llibres.asp?ID=1789

 

dalt de la pàgina

Informació relacionada

 

Membres del grup relacionats
dalt de la pàgina

Contacte

Per qualsevol consulta, podeu contactar amb els responsables de l'activitat a l'adreça info@musc.cat o bé mitjançant el següent formulari.

 

 

MUSC · Univeristat Autonòma de Barcelona · Campus de la UAB · Edifici B · Departament d’Art i de Musicologia · 08193 Cerdanyola del Vallès (Bellaterra)

Línies de recerca · Membres · Activitats ·